10 نکته مهم حسابداری مالیاتی مخصوص کسب و کارها

۷ بازديد

چکیده : حسابداری مالیاتی به عنوان ابزاری برای درک بدهی‌های مالیاتی مشاغل و پیشگیری از جریمه‌های ناشی از عدم پرداخت به موقع مالیات، مورد استفاده حسابداران و مشاوران مالی قرار می‌گیرد

 

به عنوان یک کسب و کار یا تجارت باید بدانید که حسابداری مالیاتی چیست و چگونه باید از آن استفاده کنید. حسابداری مالیاتی به عنوان ابزاری برای درک بدهی‌های مالیاتی مشاغل و پیشگیری از جریمه‌های ناشی از عدم پرداخت به موقع مالیات، مورد استفاده حسابداران و مشاوران مالی قرار می‌گیرد. استفاده از این ابزار می‌تواند به شرکت‌ها کمک کند تا تصمیمات مالی آگاهانه تری را برای کسب و کار خود اتخاذ کنند. در این مقاله آموزشی از شرکت حسابداری حساب اندیش ایرانیان، علاوه بر تعریف حسابداری مالیاتی، به وظایف یک مشاور مالیاتی، نحوه کارکرد این نوع شیوه حسابداری و نکات مهم پیرامون آن می‌پردازیم.

 

مفهوم حسابداری مالیاتی چیست؟
حسابداری مالیاتی به گروهی از روش‌های حسابداری گفته می‌شود که شرکت‌ها از آن به منظور ایجاد گزارش‌های مالی مرتبط با دارایی‌ها و بدهی‌های مالیاتی استفاده می‌کنند. این ابزار مالیاتی بسته به قوانین دولتی، از روش‌های مختلفی برای بررسی مالیات یک کسب و کار به کمک مشاوران حسابداری استفاده می‌کند. این روش بر تهیه، برنامه ریزی و تجزیه و تحلیل مسائل مشاوره مالیاتی و حسابداری آن به صورت خاص تمرکز دارد. حسابداری مالیاتی در بطن خود قوانین و دستورالعمل‌ هایی دارد که هر حسابدار به منظور تصمیم گیری بهینه و رسیدگی به یک پروژه نیازمند رجوع به آن‌هاست.

حسابداری مالیاتی در کنار حسابداری یا مشاوره مالی، دو مفهوم مهم برای کسب و کارها محسوب می‌شوند.  در حسابداری مالی، تمرکز بر روی کمک به مشاغل و افراد برای انجام تعهدات مالیاتی و کاهش بدهی‌هاست. در مقابل عملکرد یک حسابدار ارائه دهنده مشاوره مالی، با هدف ارائه گزارش‌های شفاف مالی با دقت بالا خواهد بود. حسابداری مالیاتی به نوعی یک مشکل یا تعهد کسب و کارها را برطرف می‌کند. در مقابل مشاوره مالی در جهت شفاف سازی موارد مالی برای اهداف نظارتی، یا نیاز تصمیم گیرندگان یک شرکت و سرمایه گذاران آن عمل می‌کند.

 

یک مشاور مالیاتی چه وظایفی دارد؟
یک حسابدار زیر مجموعه ای از شرکت خدمات مالیاتی، به عنوان یک متخصص در امور مالیات عمل می‌کند. چنین فردی با سازمان‌های مختلف کار می‌کند تا صاحبان سرمایه را مطمئن کند که مسیر آن‌ها با قوانین مالیاتی موجود مطابقت دارد. چنین شخصی با تمام دانسته‌های خود در جهت به حداقل رساندن مسولیت‌های مالیاتی بالقوه یک کسب و کار گام برمی‌دارد. از وظایف یک مشاور مالیاتی می‌توانیم به موارد زیر اشاره کنیم.

تهیه و تنظیم اظهارنامه مالیاتی
یک شرکت خدمات مالیاتی در تهران یا سایر شهرستان‌ها، در اولین قدم باید توانایی تنظیم اظهارنامه مالیاتی کسب و کارهای مختلف را داشته باشد. متخصصان این شرکت‌ها به عنوان مشاوران مجرب، باید اطلاعات مختلف مشتریان را در باب هزینه و درآمد جمع آوری کنند تا بتوانند با کمک تجزیه و تحلیل‌های حسابداری و ابزارهای این حوزه، بدهی مالیاتی تجارت مورد نظر را تخمین بزنند. در نهایت پس از انجام مراحل فوق، مشاور مالیاتی باید در جهت تهیه اظهارنامه و ارسال آن به نهادهای مربوطه اقدام کند.

تحقیق در زمینه قوانین مالیاتی
یک مشاور مالیاتی حرفه ای، باید به صورت مستمر اطلاعات خود را در زمینه قوانین مالیاتی به روز کند و در تعامل با سایر متخصصان این حوزه، از جدیدترین راهکارهای موجود برای حل مشکلات مالیاتی بهره مند شود. مهارت‌های پژوهشی یک مشاوره مالیاتی می‌تواند تأثیر زیادی در عملکرد بهینه و مناسب مالیاتی سازمان‌ها داشته باشد.

ارائه مشاوره مالیاتی
کمک گرفتن از خدمات مالیاتی، باعث می‌شود تا مشتریان بدانند که چگونه بدهی مالیاتی خود را به حداقل برسانند. این مشاوره ممکن است گزارش‌هایی را درباره انواع درآمد یا کسورات موجود ارائه دهد.

برنامه ریزی مالیاتی
به عنوان یک شرکت فعال نیاز دارید تا در زمینه پرداخت هزینه‌های مالیاتی خود برنامه ریزی کاملی داشته باشید. کمک گرفتن از یک مشاور مالیاتی حرفه ای می‌تواند به دریافت استراتژی‌های کارآمدی برای کاهش درآمد مشمول مالیات، استفاده از معافیت‌های مالیاتی یا به تعویق انداختن سررسید مالیات‌ها منجر شود.

 

قوانین مالیاتی که یک حسابدار باید بداند
حسابدار نقش کلیدی در کمک به کسب و کارهای کوچک و بزرگ ایفا می‌کند، بنابراین کوچک ترین ابهام یا اشتباه از سوی وی می‌تواند ضررهای بعضاً جبران ناپذیری را به دنبال داشته باشد. یک حسابدار زبده، فارغ از میزان تجربه و مهارتی که دارد، باید به صورت مداوم خود را با قوانین مالیاتی موجود وفق داده و اطلاعات خود را در این باره به روز کند. به همین دلیل در ادامه به 10 قانون مهم در این زمینه می‌پردازیم که علاوه بر حسابداران مالیاتی، کسب و کارها نیز باید از آن‌ها اطلاع داشته باشند.

استانداردهای حسابداری
استانداردهای حسابداری از جمله ملزومات و قوانین حسابداری است که توسط سازمان حسابرسی کشور تهیه و تدوین می‌شود. استانداردهای موجود در جهت ارائه صورت‌های مالی و جمع آوری داده‌های مالیاتی بوده و در کتب آموزش حسابداری موجود هستند.

قانون مالیات بر ارزش افزوده
به موجب این قانون که البته می‌توان آن را یک قانون جدید نامید، مبلغی به عنوان ارزش افزوده به قیمت نهایی یک کالا اضافه می‌شود. بر اساس این قانون، مصرف کننده ملزم به پرداخت مالیات ارزش افزوده خواهد بود. یک حسابدار باید با انواع این نوع مالیات که به صورت ارزش افزوده بر درآمد، ارزش افزوده تولیدی و مصرفی بررسی می‌شوند، آشنا باشد.

قانون مالیات مستقیم
بر اساس قانون مالیات مستقیم، هر شرکت با توجه به میزان سود خود باید نسبت به تهیه و تنظیم اظهارنامه مالیاتی اقدام کند. قوانین مالیاتی مستقیم، با تمام ورودی‌ها و خروجی‌های مالی شرکت‌ها در ارتباط هستند.

قانون کار
قوانین کار به صورت مستقیم ربطی به حسابداری مالیاتی ندارند، اما یک حسابدار برای انجام دقیق امور مالی و محاسبات مربوط به آن، ملزم به آشنایی با قوانین کار است. این قوانین به ذکر موارد متعددی پیرامون حقوق کارگر و کارفرما در کنار شرایط محیط کار می‌پردازد.

آیین ‌نامه تحریر دفاتر قانونی
به دفاتری که تمامی عملیات مالی یک شرکت در آن ثبت می‌شود، دفاتر قانونی می‌گویند. وجود چنین چیزی برای تمامی مشاغل اقتصادی ضروری است و یک حسابدار به عنوان نماینده امور مالی شرکت باید نسبت به آیین نامه تحریر این دفاتر آگاهی لازم را داشته باشد.

قانون حمایت از حقوق مصرف کننده
در این قانون، حقوق مربوط به مصرف کنندگان در نظر گرفته شده و در جهت آن وظایفی بر روی دوش تولید کنندگان و عرضه کنندگان محول می‌شود. بر این اساس، یک حسابدار باید به تمامی جزئیات پیرامون این مفاهیم آگاهی و تسلط کامل داشته باشد.

قانون تجارت
قوانین مربوط به امور تجاری، ورشکستگی و بازرگانی، به صورت مستقیم با قوانین تجارت در ارتباط هستند که آشنایی با آن‌ها برای هر بنگاه اقتصادی و حسابدار مالی و مالیاتی ضروری است.

قانون مجازت اسلامی
به موجب این قانون، مفاد گوناگونی در رابطه با جرائم مالی، اثبات جرم، تخفیف جرم و مجازات جرم وجود دارد. به همین دلیل یک حسابدار با تسلط بر این قوانین و مطابقت دادن آن‌ها با شرایط هر سازمان، از وقوع خطای احتمالی یا قصور مالی پیشگیری می‌کند.

قوانین پیمانکاری
این سری از قوانین شامل روابط فی مابین کارفرما و پیمانکار می‌شوند که هر یک مجموعه ای از قوانین مختص به خود را دارند. آشنایی با حسابداری پیمانکاری بسته به حوزه مورد نظر از الزامات موجود برای یک حسابدار محسوب می‌شود.

قوانین تامین اجتماعی
حسابدار برای دنبال کردن عادلانه حقوق کارگر و کارفرما باید نسبت به قوانین خدمات تامین اجتماعی و بیمه آشنا باشد.

 

خدمات حسابداری موسسه حساب اندیش ایرانیان
حسابدار مالیاتی باید به عنوان یک فرد متخصص در شناخت قوانین مالیاتی و تدوین یک استراتژی و برنامه قوی برای ارائه اظهارنامه مالیاتی گام بردارد و با به روز ماندن، به مشاغل و افراد در کوتاه مدت و بلندمدت کمک کند. مشاوران مالیاتی باید مهارت‌های ارتباطی نوشتاری و شفاهی قوی داشته باشند و بتوانند قوانین و استراتژی‌های مالیاتی را به گونه ‌ای توضیح دهند که برای مشتریان قابل درک باشد. اگر شما هم به یک مشاور مالیاتی ماهر نیاز دارید تا بتواند در ایجاد یک استراتژی قوی برای به حداقل رساندن بدهی مالیاتی شما اقدام کند، پیشنهاد می‌کنیم از خدمات موسسه حسابداری حساب اندیش ایرانیان استفاده کنید.

مهارت، تجربه کار با شرکت‌های کوچک و بزرگ متعدد و برخورداری از بهترین نیروی‌های متخصص حسابداری از جمله نقاط مثبت این شرکت حسابداری در تهران محسوب می‌شوند. بنابراین شما می‌توانید بدون داشتن هیچ دغدغه ای، رسیدگی به امور مالیاتی خود را در هر سطح و زمینه ای، به مشاوران مجموعه حساب اندیش ایرانیان بسپارید. ضمن اینکه شما می‌توانید کلیه خدمات حسابداری در تهران را به متخصصین این مجموعه محول کنید. از جمله این خدمات می‌توانیم به موارد زیر اشاره کنیم.

حسابداری و ارزیابی مالی یک کسب و کار
 خدمات حسابرسی از جمله پیگیری سوابق مالی، بررسی خطاها یا انجام امور بر اساس قانون
برنامه ریزی، تهیه و تنظیم اظهارنامه مالیاتی
 برنامه ریزی مالی
 حسابداری عملیاتی و حقوق و دستمزد
 توسعه کسب و کار و ارزش گذاری
مشاوره بدهی و کمک به مدیریت مالی آن‌ها
 حسابداری معاملاتی در مواردی همچون سرمایه گذاری خطرپذیر، ادغام‌ها و تملک‌ها

منبع: https://dehnaad.com/

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در مونوبلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.